Se taie cateii de usturoi si chili felii.
Se incalzesc 2 linguri ulei de rapita, intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga semintele de mustar, cele de cumin si frunzele de curry. Se lasa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si chili.
Se lasa pana devin aurii. Se scoate jumatate din cantitate pe o farfurie si se ia tigaia de pe foc.
Se toaca ceapa, ghimbirul si tulpinile de coriandru marunt.
Se taie dovleacul in cuburi de 2 cm.
Se adauga in tagaia cu mixul de condimente si se soteaza 15 minute, la foc mediu, pana cand legumele s-au inmuiat.
Se adauga lintea si 1,5 litri apa. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 35 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se adauga frunzele de coriandru, iaurtul, sare, piper si sucul de la 2 lime in vasul unui blender si se transforma in dressing.
Se incalzeste restul de mix de condimente in putin ulei de rapita, intr-o tigaie la foc mediu spre mic si se adauga ouale. Se prejesc dupa preferinte.
Se incalzesc chapati.
Se imparte dhal in portii si se serveste cu spanac stropit cu dressing, ouale prajite, felii de lime si chapati.