Pasca cu branza dulce si stafide

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Apr 2010 | 22443 vizualizari

 

Va recomand de Pasti sa preparati aceasta delicioasa retete de pasca cu brinza

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400 g faina
  • -100 g zahar
  • -unt cat o nuca
  • -200 ml lapte
  • -2 linguri ulei
  • -2 oua
  • -esenta rom, vanilie
  • -un cub de drojdie
  • -putina sare
  • Pentru umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -200 g zahar pudra
  • -unt cat o nuca
  • -4 oua
  • -2-3 linguri de smantana
  • -zahar vanilat
  • -150 g stafide
  • -1 lingura gris
  • -1 lingura faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

 Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.
Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.
Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge cu putin unt si apoi se aseaza in ea foaia de aluat..
Din cealalta parte de aluat se fac suluri care se impletesc si se aseaza de jur-imprejur ,lipite de marginea tavii,apasand capetele astfel incat sa se uneasca intre ele.Se lasa la crescut.
Din restul de aluat se fac suluri mici care se impletesc doua cate doua si se pun deasupra umpluturii cu branza.
Pentru umplutura:se freaca branza cu untul.Se adauga ouale rand pe rand, zaharul ,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,grisul,faina,smantana ,sare si se amesteca bine.Se adauga si stafidele,se omogenizeaza bine si apoi se toarna aceasta umplutura peste aluat.Deasupra se pun sulurile impletite .Se unge cu ou si se da la cuptor.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.
Pofta buna!

Excelenta de preparat de Pasti aceasta reteta de pasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura chinezeasca