Desert trunchi de copac

de katty in Torturi, 16 Ian 2022 | 4324 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun am facut o prajitura Trunchi de copac, pe care o aveam de ceva ani in plan.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 3 linguri zahar brun melasa nerafinat
    • 3 linguri zahar brun
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 1 ou intreg
    • 3 linguri zahar brut
    • 150 ml cafea tare
    • 1 plic gelatina
    • 250 gr mascarpone
    • 175 gr smantana de frisca
    Decor:
    • 200 gr frisca lichida neindulcita
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 50 gr ciocolata cu lapte
    • 1 crenguta de rozmarin
    • merisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trunchi de copac:

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece proba scobitorii sau se rumeneste usor si se desprinde usor de pe margine. Scoatem tava si lasam  blatul sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 parti egale pe orizontala. Pregatim crema.Punem  la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Punem intr-o craticioara cu fund dublu ouale si zaharul si le amestecam putin. Turnam cafeaua  calduta si punem craticioara la foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Dam craticioara jos si punem cateva linguri de crema fierbinte peste gelatina hidratata. Amestecam energic, apoi turnam gelatina in craticioara cu crema si omogenizam. Lasam crema sa se raceasca, fara a se intari. Intr-un castron mixam smantana de frisca cu mascarpone cateva minute pana incepe sa creasca in volum, apoi adaugam crema de cafea..Mixam bine compozitia si o intindem in strat cat mai uniform peste cele 3 bucati de blat. Incepem sa rulam prima felie de blat pana la capat, apoi continuam cu celelalte. Acoperim  tortul format si il dam la rece. Pentru decor punem frisca intr-o craticioara si o incintam la foc, fara a o clocoti. Dam jos craticioara si punem in frisca ciocolata rupta bucati. Amestecam rapid pana se topeste toata ciocolata si o dam la frigider pentru  1-2 ore. Dupa ce a trecut timpul transferam compozitia intr-un castron si mixam bine pana isi dubleaza volumul. Scoatem  blatul din frigider si il imbracam in crema de ciocolata. Decoram dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si capsuni