Tort cu crema de ciocolata si visine

de Ina in Torturi, 5 Iun 2013 | 62932 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece

Crema:

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu cacao
  • 500 ml frisca ( eu am folosit lichida, vegetala )
  • visine conservate in sirop
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si visine:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce

spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si

cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.

Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o  coacem in

cuptorul preincalzit , la foc potrivit.

CREMA : Intr-un vas - care nu lipeste - punem oul, zaharul, cacaoa si untul si dam la foc

mic, pe aragaz, amestecand continuu , pana ce compozitia devine omogena si incepe sa clocoteasca usor.

Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de cacao s-a racit o adaugam peste frisca batuta si mixam ( Pentru inceput eu am pus doua linguri de frisca in crema si am omogenizat, apoi am turnat crema peste restul de frusca ) . Adaugam putin cate putin sirop de visine si visine maruntite, mixand pentru a obtine o crema bine legata, aerata. Cantitatea de visine si sirop o alegem in functie de cat de consistenta dorim sa ne fie crema.

SIROP : Caramelizam intr-un ibric 7 linguri cu zahar , apoi stingem cu apa rece si

lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.

Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema si decoram cu bucati de ciocolata si visine din sirop.

Dam cateva ore la rece si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher