Desert tortul veseliei

de Constelatialeu in Torturi, 26 Feb 2021 | 2533 vizualizari

 

Ideea este ca mi-a iesit ce mi-am imaginat, mai ales  ca reactia sarbatoritului a fost una de fericire. Il reprezinta acest tort, e vesel, e haios asa cum este si Toni. La multi ani, Toni ! Sa ai parte de noroc in viata.

 

INGREDIENTE

  • Blat forma de silicon 20 cm
  • Blat albastru
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel albastru
  • Blat rosu
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel rosu
  • Blat galben
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel galben
  • Blat verde
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel verde
  • Frisca
  • 700 ml smantana pentru frisca cu 32 % grasime
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • Mouse de banane
  • 3 banane coapte bine cca 280 g
  • 250 g frisca batuta
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 50 g unt cu 80% grasime
  • zeama de lamaie 1 lingurita
  • 10 g gelatina granulata + 4 linguri apa rece
  • Mouse de ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 40 g unt cu 80% grasime
  • 1 lingura smantana pentru frisca
  • 6 g gelatina granulata+ 3 linguri apa rece
  • 150 g frisca batuta
  • Mouse de zmeura
  • 150 g zmeura
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 40 g unt cu 80% grasime
  • 6 g gelatina granulata+3 linguri apa rece
  • 150 g frisca batuta
  • Pentru decorat
  • zmeura
  • zmeura trasa-n ciocolata cu bilute de drajeu
  • cornet de inghetata umplut cu frisca colorata in verde, presarat cu drajeuri colorate
  • bezele mushroom
  • biscuite oreo
  • bucatele de napolitana cu alune
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortul veseliei:

Blat albastru : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul albastru si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.

Blat rosu :Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul rosu si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.

Blat galben : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul galben si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.

Blat verde : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul verde si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.

Frisca : Smantana pentru frisca rece din frigider inpreuna cu zaharul vanilat am pus-o intr-un castron pe care l-am tinul la frigider cca 30 min. Am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte tare.

Mouse de banane : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece. Am pasat bananele cu ajutorul unei linguri, am adaugat zeama de lamaie, 2 lingurite , am amestecat bine  sa nu se oxideze bananele.Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si untul, am omogenizat si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu, am adaugat piureul de banane si am continuat sa amestec cca 5-6 min. La final am adaugat gelatina hidratata si am amestecat 1 min. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se tempereze crema apoi am adaugat frisca batuta, am omogenizat compozitia.

Inainte sa ma apuc de mouse am pregatit un platou pe care am asezat un inel reglabil, inelul l-am uns cu ulei si am lipit niste folie transparenta, mai tare si destul de inalta, avand in vedere ca am folosit 4 blaturi si 3 mouse-uri.Dupa de am pregatit mouse-ul de banane, am asezat in forma blatul albastru, am turnat mouse-ul si am bagat forma la frigider pentru 30 min, dupa care am scos forma din frigider si am asezat blatul rosu, am presat un pic sa faca aderenta si am dat din nou la frigider pana am pregatit mouse-ul de ciocolata.

Mouse de ciocolata neagra : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, untul, smantana si ciocolata, am omogenizat si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu cca 5-6 min La final am adaugat gelatina hidratata si am amestecat 1 min. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se tempereze crema apoi am adaugat frisca batuta, am omogenizat compozitia. 

Am scos forma din frigider, am asezat pe marginea blatului rosu, zmeura , una langa alta, apoi am turnat mouse-ul de ciocolata, am dat forma la frigider pentru 30 min, apoi am scos forma din frigider si am asezat blatul galben, am presat un pic sa faca aderenta si am dat din nou la frigider pana am pregatit mouse-ul de zmeura.

Mouse de zmeura :Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si untul, am omogenizat si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu, am adaugat zmeura pasata si am continuat sa amestec cca 5-6 min. La final am adaugat gelatina hidratata si am amestecat 1 min. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se tempereze crema apoi am adaugat frisca batuta, am omogenizat compozitia.

Am scos forma de la frigider am turnat mouse-ul de zmeura, am dat forma la frigider pentru 30 min, apoi am scos forma de la frigider am asezat blatul verde, am apasat putin sa faca aderanta si am dat forma la frigider pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos tortul din forma si l-am ornat, peste blatul verde am intins un strat subtire de frisca colorata in verde, am umplut un cornet de inghetata cu frisca si am presarat peste drajeuri colorate. Am glazurat cu ciocolata 12 zmeurici , am folosit si niste bezele mashroom, biscuite oreo, napolitana cu alune si drajeuri colorate. Am vrut sa transmita veselie acest tort, se pare ca am reusit, chiar daca doar maine intra in posesia sarbatoritului. Sarbatoritul a tras cu ochiul ...unde nu trebuia, adica pe telefonul mamei si a vazut tortul....am primit mesaj..''la vazut, e foarte fericit''...cam asta a si fost scopul meu, ramane sa trec si testul gustului. Sper sa am si-o sectiune aproape perfecta, am dat instructiuni precise cum sa se procedeze, adica un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte si apoi sectiunea iesa perfect.

TIPS-URI

1

rabdare, rabdare si voie buna, multa voie buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortul veseliei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

28.02.2021, 23:01

La multi ani , Toni !!!

mihaelar63 1

28.02.2021, 23:03

Aoleu ce lucrare . Cred ca ti-a trebuit o ora sa scrii reteta , daramite sa o prepari

Panacris 1

03.03.2021, 21:50

Pffff, ai scris un roman întreg! Cred că a durat mai puțin prepararea lui, decât scrisul rețetei! E mirobolant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort curcubeu