Un tort delicios , facut de ziua sotului!
BLAT:
CREMA:
SIROP:
GLAZURA:
MAI AVEM NEVOIE DE:
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema:
Frisca se bate si se da la rece.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga lapte si sucul de portocala si se pune pe foc mic pana se ingroasa.
Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se dizolva si se pune in crema calda , se omogenizeaza si se lasa la racit.
Mascarponele il punem in castron si amestecam bine cu lingura de lemn, apoi se adauga treptat crema de galbenusuri. Iar la final se incorporeaza frisca.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharu si se adauga esnta de rom , se lasa la racit.
Glazura:
Cicolata se rupe bucati se adauga frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in doua si se insiropeaza.
Se pune o parte de blat , se pune jumatate din crema , iar apoi punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea. Continuam cu cealalta parte de crema si cealalta parte de blat .
Se glazureaza.
1
In loc de mascarpone putem folosi , smantana grasa.