Desert tort Senzational

de Miha in Torturi, 7 Ian 2011 | 65460 vizualizari

 

La multi ani pentru Ioana mea mica, senzationala mea iubita si draga! La multi ani pentru Oana, bucatarasul nostru senzational. La multi ani Ioanei de Bucataras, un alt copil senzational. La multi ani tuturor Ioanelor si Ionilor cunoscuti si necunoscuti, senzationali sau nu. :))
N-aveam nici o idee cum sa denumesc acest tort, dar cum introducerea fu plina de senzationali, am zis ca asa ar trebui sa-i ramana numele. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 125 ml ulei
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 g lapte condensat indulcit
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns foile:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru bordura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 1-2 linguri lapte
  • Pentru ornat:
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 ml frisca lichida cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Senzational:

Blat: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Separat, amestecam faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, dupa care incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Compozitia va deveni foarte greu de amestecat, dar incepem sa turnam laptele, uleiul si mierea si se va subtia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 3 parti si se coc 3 foi in tava de tort (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la foc mediu in jur de 15 minute fiecare. Se scot cu tot cu hartie din tava si se lasa la racit. Hartia se scoate abia dupa ce foaia s-a racit foarte bine. Foile nu se suprapun.

Crema: Laptele condensat il poti prepara si acasa: http://www.dulciurifeldefel.ro/lapte-condensat/

Lapte condensat se amesteca cu 50 ml de lapte. Gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic sau la microunde. Luam cateva linguri de lapte condensat si punem peste gelatina, amestecand energic, apoi adaugam peste restul de lapte condensat. Adaugam mierea si vanilia. Se bate frisca (smantana pentru frisca), apoi treptat o incorporam in compozitia de lapte condensat.

Pentru uns foile topim ciocolata, la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Lasam la racit.

Punem o foaie de blat pe un platou, ungem cu o parte din compozitia de ciocolata si dam cateva minute la congelator. Turnam deasupra jumatate din crema, acoperim cu cea de-a 2-a foaie unsa cu ciocolata si turnam si restul de crema. Punem si cel de-al 3-lea blat si dam la rece pana pregatim glazura.

Glazura: Topim ciocolata, la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Lasam la racit la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam in vas, pana glazura ajunge la consistenta unei smantani groase.

Batem si frisca pentru ornat, in 2 vase diferite, evident. :))

Finisam marginile tortului cu putina frisca cu cacao, apoi turnam deasupra glazura de ciocolata. O intindem cu ajutorul unei linguri, apoi din loc in loc apasam cu lingura si ridicam scurt, formand mici turturi.

Dam din nou la rece pana pregatim bordura de ciocolata. Topim ciocolata la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam si turnam pe o bucata de hartie de copt. Nivelam si dam la congelator pentru cateva minute, pana se intareste bine. Cu un cutit bine ascutit si incalzit taiem dreptunghiuri de ciocolata, de lungime egala cu inaltimea tortului.

Punem bucatile de ciocolata pe marginea tortului, apoi ornam cu moate de frisca in degrade. :))

TIPS-URI

1

Daca pana in momentul asamblarii crema nu s-a intarit suficient asamblati tortul in tava in care ati copt foile

2

Pentru a obtine frisca in degrade, punem in posh cate o lingura de frisca alba si una maro.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Senzational" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

Lina24 1

30.12.2015, 06:57

Wow, ce bine arată!

kytz 1

31.12.2016, 14:09

Superb!

mihaelar63 1

21.04.2021, 17:57

Atat de ciocolatos , pe cat imi place mie !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel