Tort diplomat cu piscoturi

de Gabitsa in Torturi, 12 Feb 2014 | 4249 vizualizari

 

Pozele nu sunt clare pentru ca sunt facut cu telefonul mobil , imi cer scuze

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 Punga de piscoturi cu 4 pahetele mai mici si am folosit doar 2 jumatate ,
  • 1 cutie mare de frisca lichida
  • 1 esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 5 pliculete de gelatina de la Dr Oetker
  • 1 pliculet de gelatina rosie de la Dr Oetker
  • diverse fructe
  • sirop de fruncte( eu am folosit de zmeura)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu piscoturi:

Laptele l-am fiert cu o zi inainte ,( dar e bine sa il fierbi atunci )si l-am reincalzit cu 200g zahar  .

Gelatina am turnat-o  intr-un ibric cu apa , si am dat -o la foc pana s-a topit.

Se lasa la racit atat laptele cat si gelatina  .

Intre timp am separat ouale, albusurile le am batut cu 200g zahar cu mixerul pana s-au facut spuma .  Dupa aceea am facut frisca lichida , doar am turnat-o intr-o cratita si am facut-o la mixer  .

Galbenusurile le-am batut fara sa adaug ceva si le am turnat in laptele racit ,dupa care am turnat si gelatina si frisca. Am inmuiat piscoturile in compot de prune sau se poate inmuia in orice fel de compot , dupa care intr-un  lighean am pus folie transparenta de bucatarie si am pus pe lateral piscoturile inmuiate in compot .

Am turnat compozitia si am dat la frigider pentru 3 h cu aproximatie . Am scos de la frigider si am ornat cu zmeura si capsuni .Am amestecat sirop de suc cu 1 pliculet de gelatina rosei si am turnat deasupra .

Se da la frigider pana se intareste 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Gabitsa 1

13.02.2014, 21:19

Multuuumesc !:*:* fetelor...sper sa devenim prietene

Ligia Bxl 1

19.06.2014, 16:20

Gelatina stiu ca nu se pune la fiert ca-si pierde din proprietati,tie cum ti-a iesit tortul,sa intarit?sunt curioasa sa stiu cum se comporta la fierbere

Gabitsa 1

25.06.2014, 18:47

Da ,mi-a iesit bine , desi acum daca vreau sa il mai fac inca odata , nu imi mai iasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata