Desert tort Raffa pentru Madalina

de Constelatialeu in Torturi, 28 Mai 2018 | 4224 vizualizari

 

Cadou dulce pentru Mada.....Am citit mai multe retete si de aici de pe Bucataras si din alte parti si am facut eu combinatii cum am vrut pentru ca inca pot sa fac ce vreau......

 

INGREDIENTE

  • Blat -forma de tort diametru 18 cm
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de caju macinat
  • 2 linguri de nuca de cocos fulgi mai fini
  • 2 linguri de migdale macinate
  • 3 linguri de faina
  • Sirop
  • lapte de cocos
  • Crema
  • 120 g ciocolata alba
  • 70 ml lapte de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida batuta spuma
  • 3 linguri zahar farin
  • 50 g nuca de cocos fulgi fini
  • Decor
  • krant de migdale ( migdale si zahar caramelizat)
  • nuca de cocos fulgi mai mari
  • bomboane Raffaello
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffa pentru Madalina:

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min.

Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de oua, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si rasturnam amestecul in forma, dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, se coace cca 35-40 min sau folosim testul scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca blatul ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine blatul ) Dupa ce s-a racit bine, se sectioneaza in 3 bucati.

Crema: Ciocolata si laptele de cocos se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, se lasa la racit. Separat se bate frisca lichida, frisca  lichida sa fie rece, asa esti sigur ca se bate bine. Intr-un castron incapator se pune mascarponele si se amesteca cu ciocolata topita si racita, se adauga si zaharul farin si nuca de cocos si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza frisca, se lasa la frigider cca 20 min. 

Asamblare : Blatul racit si taiat il asezam pe un platou, asezam prima bucata de blat si o insiropam cu lapte de cocos, apoi intindem o parte din crema, asezam blatul al doilea si insiropam, intindem crema si asezam si al treilea blatsi il insiropam, imbracam tortul in crema ramasa, apoi ornam dupa bunul plac. Eu am folosit krant de migdale, nuca de cocos fulgi mai mari si bomboane Raffaello. De preferat sa-l taiem a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffa pentru Madalina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

29.05.2018, 21:25

Tortul raffaello este super delicios! Bravo!

xana 1

30.05.2018, 20:09

Ce pofta mi-ai facut!

dantes 1

31.05.2018, 17:01

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si ciocolata