Desert tort Leo

de Constelatialeu in Torturi, 9 Noi 2018 | 3938 vizualizari

 

Leontina cu numarul de pe tricou 2, dupa mine eu aia mare si leoaica, ea o scorpioanca veritabila de 15 ale lunii lui noiembrie. Si cum avem o mica reuniune a careului de dame am zis sa-i facem o surpriza.....maine dupa ce participam la actiunea de impadurire, am zis ca-i musai sa punem de-un gratar, un foc de tabara si-un tort aniversar....La multi ani , Leo !

 

INGREDIENTE

  • Blat 26 cm
  • 6 galbenusuri
  • 14 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 14 linguri nuca prajita si macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • zeama si pulpa de a o lamaie mare
  • zeama si pulpa de la o portocala mare
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Jeleu
  • 500 ml granini de portocale
  • 1 lingura amidon
  • 2 pliculete top gel
  • confetti de ciocolata
  • Frisca
  • 400 ml frisca nendulcita La Dorna
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • sos de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Leo:

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat cele 6 galbenusuri  si le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam nuca macinata, apoi faina si cacaoa si le incorporam tot cu miscari lente de jos in sus. Turnam amestecul in forma de tort si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Sirop. Apa cu zaharul se pun la fiert, cand a dat in clocot se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Crema. Intr-o cratita de inox cu fund dublu se pun galbenusurile, zaharul, amidonul si se subtiaza cu laptele, se adauga zeama cu pulpa de la lamaie si portocala, se pun la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit foarte bine, apoi se adauga lingura cu lingura peste untul mixat spuma.

Incepem asamblarea : Blatul racit bine se taie in patru parti egale. Se aseaza in forma in care am copt blatul, prima parte se insiropeaza, apoi se intinde o parte din crema, se adauga a doua parte se insiropeaza bine, se intinde crema, apoi se pune deasupra partea a treia insiropata, se intinde crema  si se pune si ultima parte insiropata, peste care intindem un strat subtire de crema ( deci se imparte in asa fel crema incat deasupra nu trebuie sa avem strat gros de crema pentru ca vine jeleul pus ). Asezam si inelul formei, ca sa putem sa intindem jeleul.

Jeleu : Intr-o cratita de inox punem sucul de portocale, adaugam amidonul si top gelul si omogenizam ( daca vreti mai dulce puteti sa adugati zahar) punem cratita pe foc, amestecam continuu pana se ingroasa, Lasam cca 5 min sa se tempereze jeleul.

Tortul asamblat si pus in forma in care am copt blatul este pregatit sa turnam jeleul, deasupra presaram confetii de ciocolata, apoi intindem jeleul , dam la rece pana se intareste jeleul.

Frisca : Frisca neindulcita trebuie sa fie foarte rece, se pune in vasul robotului, se adauga zaharul vanilat si se mixeaza foarte bine. Cu aceasta frisca imbracam tortul dupa ce jeleul s-a intarit. Peste frisca venim cu sosul de ciocolata, ca decor.

 

TIPS-URI

1

blatul se taie mai bine a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Leo" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)