Tort bezea cu crema de ciocolata

de ana in Torturi, 28 Iun 2012 | 9023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cafea preparata
  • Pentru foile de bezea:
  • se fac 3 foi:
  • pentru fiecare foaie avem nevoie de :
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 grame nuca
  • Pentru crema:
  • 150 gr zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 gr unt
  • 2 lg cacao
  • rom
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr zahar
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca
  • 50 gr ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bezea cu crema de ciocolata:

Blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se teopeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina.Tapetam cu hartie de copt forma si coacem blatul la foc mediu.

Foile de bezea: Mixam albusurile bine, dupa care incorporam zaharul si nucile tocate. Pe tava tapetata cu hartie de copt intidem bezeaua obtinuta de dimensiunea formei in care am copt blatul. Eu am copt aceste foi cca. 1 h la foc mic cu usa intredeschisa.

Crema: Pe baie de abur mixam gabenusurile cu zaharul pana obtinem o crema vascoasa, apoi o lasam sa se raceasca.Incorporam untul in crema de ou dupa care adaugam cacao si rom.

Asamblam tortul astfel: Taiem in 2 blatul primul blat il insiropam apoi intindem un strat de frisca mixata in prealabil,asezam un disc de bezea apoi un strat de crema, procedam astfel cu toate discurile ultimul disc fiind acoperit cu un strat de crema apoi cu un strat de frisca peste care asezam blatul insiropat.

Eu am ornat cu frisca si cu inele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bezea cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (45)

aziz 1

08.08.2012, 21:48

La multi ani frumosi si sanatosi!!!

Poliana 1

08.08.2012, 22:07

La multi ani si multa sanatate!!

diaconta 1

08.08.2015, 23:15

La multi ani Ana!!!!
Sa ai parte de o viata frumoasa si implinita alaturi de cei dragi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun II