Este vorba despre jumatatea mea care pe 22 Oct implineste juma` de centenar...e drept ca l-am serbat un pic mai devreme , ca lunea se zice ca nici iarba nu creste....emoticon tavalit pe jos de ras.....ca nu creste iarba lunea, nu de altceva Am pregatit blaturile si cremele acasa si de asamblat l-am asamblat ''la mosie'' unde am facut o petrecere rurala... ...:D...LA multi ani, Valentin Alexandru ! Te iubim....
Am pregatit blaturile cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi.
Blat 28 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor, apoi am incorporat si faina si nucamacinata, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt si am turnat blatul in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii.
Blat 18 cm. Procedam la fel ca la blatul mare.
Sirop. Punem apa cu zaharul la fiert, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si punem esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.
Crema de unt cu dulceata de fragi: Untul la temperatura camerei il frecam foarte bine, sa devina spumos. Separat punem apa cu zaharul sa fiarba ( 120 grade C) sau pana face multe basicute deasupra, cum se vede si in fotografie. In vasul robotului punem galbenusurile si apoi turnam siropul fierbinte si mixam pana se raceste siropul, apoi adaugam dulceata de fragi. Peste untul spumos, punem putin cate putin din amestecul de galbenusuri cu sirop de zahar, amestecam usor sa nu taiem crema.
Crema de ciocolata:Ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de abur pana se topeste ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la racit cateva ore sau pana adoua zi, cand mixam bine pana, apoi adaugam si restul de 250 ml frisca lichida si continuam sa mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare : Taiem blaturile in cate 4 parti. Asezam intai din blatul mare prima parte si o insiropam, apoi intindem crema de unt, a doua parte de blat, insiropam, intindem crema, a treia parte blat, insiropam si intindem crema, a patra parte de blat insiropam si intindem crema de unt. Asezam in centru prima parte din blatul mic, insiropam si intindem crema, procedam la fel pana terminam cele patru parti de blat. Imbracam tortul cu crema de ciocolata si ormam tot cu crema de ciocolata, decoram cu visine si sticksuri cappuccino si radem bomboane trufe.