Tort Sah

de corina241 in Torturi, 30 Noi 2010 | 9422 vizualizari

 

Azi este ziua micutei mele,Andreea!!!!!Bineinteles ca nu putea lipsi ''dulciurica'' de ziua ei si uite asa m-am apucat aseara de facut blatul si abia dimineata,cand micutele au fost la gradi am terminat tortuletul.

 

INGREDIENTE

  • Am facut 2 blaturi de dimensiuni egale.Unul alb din:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Celalalt maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • 1 cub de unt
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata rasa
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sah:

Blatul alb:

Separam ouale ,iar albusurile le batem spuma.Adaugam zaharul mixand pana spuma devine lucioasa,ca o bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le turnam peste albusurile batute.

La sfarsit punem faina in ploaie,impreuna cu praful de copt.

Blatul de cacao:

Procedam ca si in cazul blatului alb,doar ca aici adaugam si cacaoa.

Incingem cuptorul la 180°.

Se coc cele 2 blaturi,unul alb si unul maro,in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.

Crema:Frisca lichida o punem intr-o craticioara la foc mic.Adaugam ciocolata topita si cubul topit.Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroasa amestecand continuu.

Cele doua blaturi le taiem in fasii de 1 cm(eu le-am taiat de-a lungul blatului si asa au iesit mai multe fasii,dar si putin mai scurte).

Luam apoi cate o fasie alba si una maro.Le lipim intre ele cu crema.Continuam cu cate 7 fasii in primul rand.Punem crema si incepem stratul 2 de fasii,alternand culoarea,deasupra fasiei albe se pune una maro,apoi alba si continuam pana la cifra 7(atatea mi-au iesit mie,nr lor poate sa difere in functie de marimea blatului).

Deasupra punem frisca lichida batuta bine,presaram cu ciocolata si cateva stafide.

La multi ani,tuturor Andreilor si Andreelor!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat fara piscoturi