Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Amestecam untul topit cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam faina, galbenusurile, sarea, apa si amestecam usor pana se leaga un aluat (sa nu framantati mult). Din aluat formam o bila, o invelim in folie de bucatarie si lasam la rece in frigider 30 minute. Scoatem aluatul si il intindem in forma de tarta. Coacem la 180 grade cam 30 minute.
Pt a nu se umfla la mijloc punem peste aluat hartie de copt si boabe de fasole sau orez.
CREMA DE VANILIE:
Punem galbenusurile, amidonul, zaharul, putin lapte si amestecam bine, adaugam si restul de lapte si punem pe foc amestecand tot timpul sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat ca o budinca oprim si punem vanilia sau esenta de vanilie si untul.
Dupa ce s-a copt aluatul il scoatem si umplem cu crema, apoi ornam cu fructe.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola