Prima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire.
Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam in fir subtire laptele fierbinte peste galbenusuri si punem pe foc pana se ingroasa. Cand crema este rece, batem untul spuma si adaugam treptat din crema de galbenusuri.
Crema de ciocolata: frecam untul spuma si adaugam treptat ciocolata topita sau nutella.
Acum trecem la asamblarea tortului: biscuitii insiropati in cafea (cam 10 secunde fiecare biscuite), crema de vanilie, biscuiti insiropati in cafea, crema de ciocolata, biscuiti insiropati si tot asa pana terminam biscuitii. Eu am pus in total 8 randuri de biscuiti.
Oprim 2-3 linguri din crema preferata si ungem tortul pe margini.
Dam la frigider pentru 2 ore si ne apucam de glazura.
Topim ciocolata cu frisca lichida iar cand s-a mai racorit putin o turnam peste tortul de biscuiti!
1
Tortul de biscuiti este perfect a 2-a zi.