Desert tort de biscuiti

de Lavinia in Torturi, 16 Noi 2012 | 55700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700-800 g biscuiti de calitate
  • 400 ml cafea tare
  • Crema de ciocolata:
  • 350 g nutella (sau ciocolata topita)
  • 100 g unt
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 30 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Prima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire.

Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam in fir subtire laptele fierbinte peste galbenusuri si punem pe foc pana se ingroasa. Cand crema este rece, batem untul spuma si adaugam treptat din crema de galbenusuri.

Crema de ciocolata: frecam untul spuma si adaugam treptat ciocolata topita sau nutella.

Acum trecem la asamblarea tortului: biscuitii insiropati in cafea (cam 10 secunde fiecare biscuite), crema de vanilie, biscuiti insiropati in cafea, crema de ciocolata, biscuiti insiropati si tot asa pana terminam biscuitii. Eu am pus in total 8 randuri de biscuiti.

Oprim 2-3 linguri din crema preferata si ungem tortul pe margini.

Dam la frigider pentru 2 ore si ne apucam de glazura.

Topim ciocolata cu frisca lichida iar cand s-a mai racorit putin o turnam peste tortul de biscuiti!

TIPS-URI

1

Tortul de biscuiti este perfect a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone