Desert tort Diplomat

de Aletta in Torturi, 21 Mai 2017 | 3350 vizualizari

 

La multi ani tuturor celor care poarta numele de Constantin si Elena,
reteta acestui diplomat este : https://savoriurbane.com/tort-diplomat-cu-fructe-reteta-clasica/
 

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • 100 g faina cernuta

Crema diplomat :

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 30 g gelatina granule (am folosit )
  • 600 ml frisca naturala ( Dorna 35 %grasime)
  • 500 g fructe ( capsuni, piersici(din compot )
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • piscoturi

In plus:

  • 200 ml frisca naturala
  • 2 capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga esenta de vanilie, faina cernuta. Se omogenizeaza cu o paleta si se toarna intr-o forma de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade C, 30 minute. Se lasa la racit, pe un gratar. Cand e rece, se taie pe orizontala in 2 felii.

Crema : Ouale, zaharul, zaharul vanilinat, praful de sare, se bat cu telul si se pun pe aburi, se amesteca continuu pana cand crema incepe sa se ingroase, cand da primele semne de ingrosare si crema e fierbinte se ia de pe foc. Gelatina se hidrateaza, apoi se topeste pe baie de aburi si se toarna in crema de oua si se amesteca energic, se lasa deoparte si se mai amesteca din cand in cand in ea, pentru a urmari gradul de gelificare.

Asamblare :

Pe o farfurie, punem inelul detasabil, piscoturi in jurul ei, apoi, punem prima felie de blat. Lasam deoparte. Mixam frisca si de abia acum o amestecam cu crema, adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom si apa, piersicile taiate marunt. Turnam o parte din crema pe blat, presaram capsuni din loc in loc, mai punem cealalta parte de crema, capsuni si cealalta felie de blat, se apasa usor. Se da la frigider cateva ore.

Se bate frisca si se orneaza dupa preferinte.

TIPS-URI

1

nu se foloseste praf de copt la acest blat pandispan.

2

gelatina se toarna in crema dupa cateva minute ce am dat-o jos de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adi 1

21.05.2017, 20:38

Foarte bun!

kytz 1

22.05.2017, 06:45

Bun tort!

Aletta 1

22.05.2017, 09:44

foarte bun draga Rocsi, pacat ca nu am poza cu o felie ca l'am dat cadou.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat