Aceasta reteta de tort, este o reteta peruana.
Laptele se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa deoparte.
Intr-un bol se cerne faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua si scortisoara.
In un bol mare se mizeaza ouale intregi impreuna cu uleiul, apoi se adauga sarea, laptele, esenta de vanilie, cafeaua si zaharul, am mixat pana cand zaharul s-a topit. Apoi se adauga amestecul de faina, pe rand, si se amesteca cu telul pentru a nu ramane cocolase. Eu am pun toata compozitia intr-o tava de 26cm. Se pot face 3 blaturi elgale in tavi de 20 cm. Tava se unge cu ulei si in fund am pus hartie de copt. Se pune la cuptorul preincalzit la 180C pentru 35-40 de minute sau pana cand s-a copt. Se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, am taiat in 3 parti egale, am umplut cu dulce de leche.
Tortul l-am acoperit cu glazura de ciocolata.
Glazura de ciocolata
Frisca lichida se pune pe foc, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se adauga ciocolata neagra taiata bucati, se lasa in frisca pentru 2 minute, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste, la final se adauga untul. Glazura de ciocolata se pune peste tort cand aceasta ajunge la temperatura camerei.
Am ornat tortul cu cocos, ciocolata si forme facute din ciocolata alba.
Pofta buna!
1
In loc de glazura se poate folosi doar Nutella.