Desert tort de biscuiti

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 5 Ian 2019 | 4315 vizualizari

 

Un desert delicios destul de usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smanatana pentru frisca
  • 140 g iaurt grecesc
  • 400 g crema de ciocolata( Nutella,Finetti)
  • 50 g ciocolata neagra rasa
  • 2 pliculete ness
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 ml apa calda
  • 250 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Intr-un vas mixam crema de branza, smantana pentru frisca, mascarponele. Adaugam si iaurtul mixand in continuare.

Adaugam treptat si crema de ciocolata la temperatura camerei, mixand usor. Nu mixam foarte mult pentru ca se va taia crema,doar cat sa se omogenizeze. Adaugam si cele 50 g ciocolata neagra rasa.

Amestecam apa calda cu ness-ul si zaharul.

Intr-o forma de tort detasabila asezam folie alimentara. Inmuiem foarte putin fiecare biscuite in ness si lipim doi cate doi cu crema intre ei. Asezam circular in forma de tort biscuitii astfel lipiti. Apoi inmuiem fiecare biscuite in ness, asezam crema pe o parte si il lipim cu partea cu crema de biscuitii din forma.

Procedam la fel pana umplem toata forma.Cel mai bine se vede din poze. Invelim si partea superioara a formei de tort cu folie si introducem la rece cateva ore.

Scoatem tortul din forma, il imbracam cu cele 250 g ciocolata topita cu 100 g unt si 50 ml lapte.

Mie mi-a mai ramas din crema, am adaugat biscuiti macinati in ea si am format bilute si stelute pe care le-am asezat pe tort. Pentru ornare am mai folosit biscuiti macinati si chippsuri de ciocolata.

Un tort de efect si foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine