Tort rosu

de laura_n in Torturi, 27 Mai 2012 | 6357 vizualizari

 

Va prezint un altfel de tort rosu cu o crema ...delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt (optional, blatul creste foarte frumos si fara)
  • suc de la 2-3 sfecle rosii (foarte important- eu am ales o sfecla foarte curata,din supermarket; cea din piata este plina de pamant si afecteaza si gustul)
  • esenta vanilie (sau se poate incerca si cu esenta de lamaie)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza de vaci (preferabil grasa)
  • 100 gr zahar pudra (pt crema- daca se doreste mai dulce se poate adauga zahar mai mult.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

Albusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit,se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna,insa daca se vrea o culoare intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min,dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, amestecam branza de vaci cu mascarpone, se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore.

Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta.

In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.

Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac.

Eu am facut doua torturi de acest fel, unul imbracat in frisca si unul imbracat in fondant, ornat cu elemente din fondant. 

Gustul este minunat, crema este si fina si consistenta. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

iry-gabriela 1

28.05.2012, 23:48

ce bunatate trebuie sa fie

laura_n 1

29.05.2012, 08:56

Va multumesc mult, mi-as dori sa va fi putut servi cu o felie delicioasa!

mena29 1

31.05.2012, 21:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort red velvet sau catifea rosie