Tort cu crema de portocale si felii de cozonac

de deyutzky in Torturi, 9 Mai 2016 | 4560 vizualizari

 

Ce facem cu cozonacul ramas de la Paste? Facem...toort!:D 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5-6 felii de cozonac
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • sucul de la 2 portocale medii
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar brun sau tos
  • 4 linguri amidon
  • esena de portocale
  • Sirop:
  • 200 ml apa rece
  • esenta de rom
  • 2-3 lingurite zahar
  • Decor:
  • 50g ciocolata alba
  • 1 portocala taiata felii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si felii de cozonac:

Crema:

Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.

Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa.

Punem sucul de portocale si restul de lapte, apoi amestecam si punem craticioara pe foc mic.

Amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si se ingroasa ca o budinca. La final punem esenta de portocale si inchidem focul. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam la racit. 

Dupa ce crema s-a racit complet, imbracam o tava in folie alimentara(eu am avut o tava de chec in care au incaput perfect feliile, voi puneti in ce tava aveti, insa in functie de tava veti pune mai multe sau mai putine felii de cozonac). In tava asezam un strat de felii de cozonac(eu am avut 2 sortimente: unul cu branza si unul cu nuca si cacao, voi puneti de care aveti).

Va sfatuiesc sa folositi felii de cozonac cu umplutura mai putina pentru a fi mai usor de taiat. Dupa cum se vede si in poze, cozonacul meu a avut multa umplutura de cacao si din cauza aceasta s-a taiat un pic mai greu tortul.

Pregatim siropul astfel: amestecam intr-o cana apa, zaharul si esenta. 

Insiropam feliile de cozonac din tava cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam crema si terminam cu restul de felii de cozonac pe care le insiropam.

Dam tava la frigider pentru cca. 2 ore, apoi rasturnam tortul pe un platou si il decoram cu ciocolata topita si felii de portocala.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si felii de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

10.05.2016, 15:14

Foarte bun !!!

anca_rm 1

11.05.2016, 10:05

o ideee foarte buna , super

Panacris 1

04.01.2021, 10:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Valentine’s Day