Ce facem cu cozonacul ramas de la Paste? Facem...toort!:D
Crema:
Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.
Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa.
Punem sucul de portocale si restul de lapte, apoi amestecam si punem craticioara pe foc mic.
Amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si se ingroasa ca o budinca. La final punem esenta de portocale si inchidem focul. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam la racit.
Dupa ce crema s-a racit complet, imbracam o tava in folie alimentara(eu am avut o tava de chec in care au incaput perfect feliile, voi puneti in ce tava aveti, insa in functie de tava veti pune mai multe sau mai putine felii de cozonac). In tava asezam un strat de felii de cozonac(eu am avut 2 sortimente: unul cu branza si unul cu nuca si cacao, voi puneti de care aveti).
Va sfatuiesc sa folositi felii de cozonac cu umplutura mai putina pentru a fi mai usor de taiat. Dupa cum se vede si in poze, cozonacul meu a avut multa umplutura de cacao si din cauza aceasta s-a taiat un pic mai greu tortul.
Pregatim siropul astfel: amestecam intr-o cana apa, zaharul si esenta.
Insiropam feliile de cozonac din tava cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam crema si terminam cu restul de felii de cozonac pe care le insiropam.
Dam tava la frigider pentru cca. 2 ore, apoi rasturnam tortul pe un platou si il decoram cu ciocolata topita si felii de portocala.