Paste Fericit ! cu masa plina de ''Bunatati de Paste''....
Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, la fel procedam si cu nuca si faina. Turnam amestecul in forma de tort si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, e bine sa-l coacem cu o zi inainte, a doua zi se taie mai bine.
Sirop: Caramelizam zaharul, apoi turnam apa, cu grija si punem sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca bine.
Crema. Punem in bolul robotului continutul plicurilor cu crema, adaugam zaharul pudra, laptele si untul moale si mixam cca. 6 min pana obtinem o crema spumoasa. Oprim din crema 5 linguri si coloram cu colorant verde. Alte 2 linguri de ecrema le coloram in rosu.
Asamblare : Am taiat blatul in 3 parti. Am asezat prima parte pe platou si am insiropat-o bine, am intins o parte din crema peste care am pus a doua parte de blat, l-am insiropat bine, am intins crema si am asezat ultima parte de blat, insiropata bine. Deasupra am pus restul de crema. Marginile tortului le-am imbracat cu crema verde si apoi am ornat dupa inspiratie