Vulcan dulce

de Miha in Torturi, 26 Noi 2009 | 6486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • esenta de rom
  • Pentru gogosele:
  • 100 g unt
  • 1 cana faina
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 3 oua
  • Umplutura:
  • 300ml frisca lichida
  • 150 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vulcan dulce:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

Gogosele:

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. :)

Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si "ornam" cu gogoselele glazurate.

TIPS-URI

1

frisca se poate inlocui cu inghetata sau se pot folosi amandoua

2

cantitatea de frisca e dupa preferinta, cat de mult sau de putin va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcan dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Teo 1

29.11.2009, 21:30

cum mereu suntem in criza de timp....in 4 ore fac 3-4 feluri de prajituri;dar ce e bun si frumos,merita timp.

danakarin 1

01.12.2011, 23:05

cum de vad tortul asta abia acuma !! ?? ce minunatie....!! 10000 de puncte !!

Miha 1

02.12.2011, 09:19

Multumesc Dana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Elena