Multa vreme am fost convinsa ca nimic nu poate fi mai delicios decat capsunile cu frisca. Ei bine, m-am inselat! Capsunile cu ciocolata sunt un vis!
Mai ai nevoie de 500 g capsuni proaspete si un inel de tort cu diametrul de 28 cm.
Pe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel.
Crema se pregateste in acelasi mod pentru toate tipurile de ciocolata:
Ciocolata o rupi bucatele si o pui la topit pe baie de aburi, impreuna cu margarina.
Gelatina o pui la hidratat, in apa rece.
Frisca o bati, dar nu complet , ci cat sa fie pufoasa.
Cand ciocolata incepe sa se topeasca, amesteci continuu cu o spatula pana cand devine lichida, apoi iei vasul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, iar la final, frisca batuta, omogenizand usor cu spatula.
Cand este gata, o torni peste piscoturi si dai la frigider pentru 15 minute, cat timp prepari mousse-ul de ciocolata alba.
Asezi un strat de capsuni spalate sub jet de apa rece si curatate de codite, apoi torni mousse-ul de ciocolata alba si dai din nou la rece.
Pentru glazura, rupi ciocolata in bucatele si o pui la topit pe baie de aburi. Cand este lichefiata, adaugi frisca si omogenizezi. Glazurezi capsunile si le asezi pe un suport.
Dupa 15 minute, scoti tortul de la rece, indepartezi inelul si decorezi cu cacao pudra, capsunile glazurate si restul de glazura de ciocolata alba.
Servesti taiat felii, cu mare pofta.
1
trebuie sa folosesti o ciocolata de calitate, altfel crema se taie.