in reteta originala nu este blatul de pandispan !
Foile
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine o bezea.
Se adauga faina si alunele macinate cu telul sau o spatula .
Se unge baza unei tavi de 24 cm cu ulei sau hartie de copt si intindem compozita uniform ( nu toata, de aici trebuie sa coacem 3 foi ) .
Se da la cuptorul incins 20-25min.
Blatul
Se separa ouale, albusul se bate spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si faina . Se da la cuptor circa 25-30 min.
Crema de galbenusuri
Se amesteca galbenusurile cu faina sau amidonul apoi adaugam zaharul si laptele putin cate putin ca la budinca. Se pune pe foc circa 6 min. Se da deoparte se adauga cateva picaturi de vanilie si se lasa la racit. Untul se bate bine si se adauga treptat peste crema de gabenusuri.
Crema caramel.
Se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic . Cand este gata se toarna fierbinte pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se lasa la racit , apoi se zdrobeste cu ce aveti la indemana. Se bate smantana se amesteca cu praful caramel si alunele macinate .
Asamblare .
Se pune o parte din blat crema , foaie de nuca crema, blatul din nou crema si tot asa pana terminam .