Tort Egiptean

de Lily_Musat in Torturi, 5 Iun 2009 | 12689 vizualizari

 

Gustul este divin. Un fel de nuga...alune sarate crema dulce....incercati reteta , merita din plin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o foaie: 2 albusuri, 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina , 40 g alune macinate ( daca nu aveti inlocuiti cu nuci).
  • Pentru crema 1: 6 galbenusuri ,6linguri de zahar ,340 ml lapte , 2 linguri faina , 170 g unt nesarat , esenta de vanilie.
  • Pentru crema 2: 200 ml frisca , 150 g zahar , 120 g alune zdrobite bucati mai mari.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Se fac patru foi si 2 creme.Crema de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si alune. Macinam alunele si nucile.

Cum facem foile: Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste.Amestecam faina cu alunele macinate si apoi o punem peste albusurile frecate cu zahar.Intindem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptor la foc mic cca 25 minute. In timp ce se face prima foaie noi o pregatim pe ce-a de-a 2-a.Asa cum am facut si pana acum mai coacem 2 foi.

Prima Crema dintre foi (crema de vanilie): Cele 6 galbenusuri (care au ramas de la foi) le amestecam intr-o cratita cu faina (amidon) , zahar si laptele adaugat pe care il adaugam putin cate putin. Punem cratita pe foc si amestecam pana cand obtinem o crema consistenta ca o budinca.Luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca.Untul il faramam cu frurculita bine si il amestecam cu compozitia de crema-budinca pregatita peste care punem esenta de vanilie.

A doua crema dintre foi (crema de frisca): Topim zaharul si il punem pe staniol. Lasam sa se raceasca il dezlipim si il faramam.

Batem frisca, apoi punem zaharul caramelizat si alunele faramate.

Pe deasupra punem frisca si razium ciocolata. Se tine la frigider pana a 2-a zi.

Impartim in 3 parti egale cele 2 creme. Punem prima foaie si o parte din budinca de vanilie, o parte din cea de frisca. Repetam procedura pana cand se termina foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata