Tort trenulet

de Criss in Torturi, 18 Mai 2011 | 7778 vizualizari

 

Din motive de sanatate n-am fost prea activa in ultimul timp, insa sper sa recuperez. De o luna tot umblu pe la medici, aparent sunt sanatoasa tun si totusi ma simt rau. Sper sa aflu intr-o buna zi si cauza...
In fine, sambata am facut pentru Alex un tort care se vroia a fi trenulet, ...sau ma rog, tentativa de trenulet. :)
Sigur ca nu ma multumeste rezultatul insa Alex, mare iubitor de trenuri a fost foarte incantat si asta e tot ce conteaza. Daca i-a placut copilului nu mai conteaza ca nu prea seamana a trenulet, ca e mai degraba o corcitura intre un tren si un camion . In fine, Alex a fost tare fericit.
Crema e din branza de vaci, frisca naturala sanlacta si bucatele de capsuni, rotile sunt biscuiti Milka iar cosul de fum e dots cu capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -1 zahar vanilat
  • -8 linguri faina
  • -1 praf de copt  
  • Crema:
  • -300 g branza de vaci
  • -300 g capsuni
  • -150 g zahar (se poate si mai mult daca va place mai dulce)
  • -400 ml frisca naturala  
  • Pentru decor:
  • -400 ml frisca vegetala Meegle
  • -colorant
  • -200 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Pentru blat, se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa, uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile spuma. Se coace blatul in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitoarei.

Pentru crema, se amesteca branza cu zaharul pudra si capsunile taiate bucati. Amestecand cu mixerul, acestea se vor zdrobi insa nu de tot, ramanand bucatele de capsuni in crema. Frisca se bate spuma tare si daca e cazul se poate adauga un pliculet de gelatina hidratata. (Eu mi-am pregatit gelatina insa n-am adaugat-o pentru ca mi s-a parut destul de tare crema.)

Frisca se amesteca cu crema de branza.

Blatul se taie in doua pe mijloc, apoi se da forma locomotivei si vagonului, se umple cu crema si se decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

lilik 1

20.05.2011, 04:01

sanatate multa scumpa
iar despre trenulet e SUPER si delicios

Criss 1

20.05.2011, 08:01

Multumesc Lilik.

gaby_gabytza 1

03.08.2011, 20:07

cat e plata pana la gara?arata super bine tortul si dupa cum arata cred k are si un gust demential

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Trenulet