Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine

de oanapl in Torturi, 29 Iul 2017 | 5195 vizualizari

 

Daca tot a inceput sezonul afinelor, mi-am amintit că am câteva rețete cu acest fruct minunat. Vă invit să încercați și voi un tort delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 g iaurt cu gust de fructe de padure
  • 300 g frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  • 30 g zahar
  • 100 ml compot de fructe de padure
  • Jeleu:
  • 250 g afine
  • 150 ml compot de mure
  • 50 g zahar
  • 1 ½ plic de gelatina
  • Ornare:
  • 200 g frisca lichida
  • sirop de afine
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine:

Prepari blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma cu margine detasabila, torni aluatul si se dai la copt cca. 25 de minute. Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri egale ca grosime.

Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.

Pentru crema, amesteci iaurtul si gelatina, iar in final, adaugi frisca batuta cu zaharul. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Asezi inelul pentru tort pe un platou, asezi primul disc din blat (in interiorul inelului), il insiropezi cu compot de mure (sau alt compot), torni jumatate din crema de iaurt, apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus.

Pui afinele intr-o oala cu zaharul si le lasi sa clocoteasca pana se topeste zaharul. Dupa ce s-au racit, adaugi gelatina hidratata si incalzita pe baie de aburi si torni jeleul usor peste crema de iaurt. Introduci tortul la frigider pentru o ora.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

Decorezi tortul cu frisca batuta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cifra 8