Desert tort cu fructe de padure

de Andra_Constantinescu in Torturi, 11 Aug 2016 | 19616 vizualizari

 

Este un desert usor de facut, fara preparare termica, racoritor si tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 100 g afine
  • 100 g mure
  • 50 g coacaze rosii
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca indulcita (tinuta la frigider)
  • 21 piscoturi
  • 250 ml sirop din compot de struguri
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu fructe de padure:

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga.

Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. 

Intr-un alt vas se mixeaza frisca, apoi peste ea se pune compozitia cu branza si se omogenizeaza.

Se inmoaie 7 piscoturi in siropul din compotul de struguri si se asaza unul langa celalalt pe un platou. 

Cu ajutorul unui posh se pun doua straturi generoase de crema, apoi se pun fructele de padure. Se continua cu un rand de piscoturi insiropate, doua starturi de crema, fructe de padure, un rand de piscoturi insiropate, iar la final se decoreaza dupa plac cu restul de crema si fructe. 

TIPS-URI

1

Daca este prea cald si riscati sa se lase crema (sa se topeasca), puteti sa mai bagati poshul cu crema si tortul in congelator cate 1-2 minute pana cand terminati sa il ornati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu capsuni si piersici