Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

de mirela0911 in Torturi, 27 Ian 2019 | 5325 vizualizari

 

Acesta a fost un tort aniversar si care s-a dovedit a fi pe gustul multora, mai ales ca e e delicioasa combinatia de ciocolata cu portocale.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 240 g zahar
  • 16 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece

Pt. crema:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 pic esenta de portocale
  • 350 ml frisca lichida
  • 3 portocale
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 2 lg frisca lichida

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pt. decor:

  • frisca
  • portocale
  • clementine
  • seminte de rodie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata si portocale:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare si densa. Se adauga apa si se mai mixeaza putin.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma in mai multe reprize. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca blatul apoi se taie in doua.

Se prepara un sirop din apa, zahar si coaja de portocala. 

Crema: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu cei 150 ml frisca lichida si se incalzeste pana se topeste toata ciocolata. Se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit cel putin o ora. 

Dupa ce s-a racit se adauga esenta de portocale si se mixeaza pana devine usor pufoasa. 

Cei 350 ml frisca lichida se mixeaza pana se intareste. Se amesteca apoi cu crema de ciocolata, amestecand usor cu o spatula pentru a obtine o crema pufoasa, aerata. Din aceasta crema se pastreaza si pentru ornat.

Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii si se indeparteaza si pielita de pe acestea si se taie in bucatele mai mici.

Ciocolata se topeste impreuna cu cele 2 lg de frisca, se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se racoreasca.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza. Se unge cu crema de ciocolata iar deasupra se asaza bucatile de portocale. Se presara apoi ciocolata topita. Se pune deasupra cel de-al doilea blat insiropat.

Se unge tot tortul cu crema de ciocolata pastrata apoi se orneaza cu frisca batuta si cu fructe, dupa imaginatie. Pentru ca a fost un tort aniversar, am lasat loc si pentru a scrie mesaj sarbatoritilor. 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 25x38 cm.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

3

Se poate inlocui ciocolata amaruie cu ciocolata cu lapte.

4

Fructele se pot folosi dupa gusturile ficaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata