Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

de Merisor in Torturi, 12 Noi 2019 | 5076 vizualizari

 

Cu blat din albușuri cu cacao, cremă de vanilie cu lapte condensat și cremă de ciocolată, iese un tort delicious și aspectuos, demn de o aniversare, sau de o sărbătoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albușuri
  • 125 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 100 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie(74%)
  • 200 g unt(82%)
  • un praf sare
  • 5 g praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru sirop:
  • 450 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 l lapte
  • 75 g amidon
  • 25 g făină
  • 1 praf de sare
  • 300 g unt cu 82% grăsime
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 400 g ciocolată amăruie
  • 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 praf de sare
  • 250 g mascarpone
  • 2 lingurițe esență de rom
  • flori din pastă de zahăr pentru decor
  • 14 pișcoturi cu cacao
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie:

Pornim cuptorul la 180 de grade C.
Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul.
Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se tempereze până preparăm bezeaua.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ele.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și din nou mixăm până obținem o bezea fermă.
Încorporăm bezeaua în compoziția de ciocolată, folosindu-ne de o spatulă.
Încorporăm, treptat, nuca măcinată, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, apoi făina cernută împreună cu praful de copt.
Omogenizăm compoziția după fiecare adaos.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi pudrăm cu zahăr pudră.
După cum am mai spus, zahărul de pe pereții tăvii, are rolul de a desprinde blatul copt de pe pereți, este mai eficient decât făina(truc deprins de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani).
Coacem blatul pentru 30-35 de minute  la 180 de grade, apoi îl lăsăm 10-15 minute să se tempereze în formă.

Preparăm crema de vanilie

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, apoi le diluăm cu puțin lapte rece și adăugăm făina amestecată cu amidonul.
Restul de lapte îl adăugăm fierbinte peste compoziția de mai sus.
Fierbem crema de vanilie până se îngroașă ca o budincă, apoi stingem focul, adăugăm esența și o acoperim cu folie alimentară.
Dăm crema la rece, iar când este complet răcită, încorporăm în ea untul moale, mixat cu zahărul vanilat.

Preparăm crema de ciocolată amăruie.

Punem frișca la încălzit, fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca încălzită.
Amestecăm intens până se omogenizează crema, apoi adăugăm esența și o dăm la rece.
Când este bine răcită, introducem mixerul în ea și o mixăm până devine cremoasă și încorporăm în ea mascarponele.

Asamblam tortul

Secționăm blatul în două părți, așezăm partea de deasupra pe platou și o înconjurăm cu inelul detașabil de la forma de copt.
O însiropăm cu siropul răcit, preparat prin fierberea apei cu zahărul și adăugând la final esența de rom.
Întindem jumătate din crema de vanilie peste blat, apoi așezăm peste aceasta pișcoturile trecute ușor prin sirop.
Întindem restul de cremă, dar oprim și pentru decor puțină, iar deasupra cremei așezăm partea a doua de blat însiropată în prealabil.
Dăm tortul la rece pentru aproximativ o oră, să se așeze bine straturile.
Apoi, îndepărtăm inelul detașabil și decorăm tortul cu crema de ciocolată.
Întindem jumătate din cremă peste tort, iar cu cealaltă jumătate decorăm tortul deasupra cu un posh cu dui, creând trandafiri.
Cu restul de cremă albă scriem ”La mulți ani” și asigurăm suportul pentru trandafirii din pastă de zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu capsuni