Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos

de mirela0911 in Torturi, 20 Sep 2017 | 7260 vizualizari

 

Pentru acest tort m-am inspirat de la prajitura Corinei https://www.bucataras.ro/retete/desert-felii-cu-gris-in-lapte-nuca-de-cocos-si-ciocolata-83874.html, doar ca eu am ales sa o fac sub forma de tort si am adaugat in plus si cateva visine. A iesit un deliciu total! 
Multumesc Cori pentru inspiratie! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. crema de gris cu cocos:

  • 500 ml lapte
  • 125 g gris
  • 125 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 1 cana visine fara samburi

Pt. crema de ciocolata:

  • 250 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 20 g amidon
  • 50 g ciocolata amaruie

Mai avem nevoie de:

  • 1 pachet piscoturi (11 buc)
  • 2 lg nuca de cocos pt ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos:

Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt.

Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune grisul, zaharul, sarea si nuca de cocos. Se amesteca, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine si se pune oala pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul.

Se amesteca bine apoi se toarna peste piscoturi. Se niveleaza si se pun deasupra visinele fara samburi.

Crema de ciocolata: Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga amidonul, se dizolva bine apoi se pune pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. La final, se adauga ciocolata amaruie si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema de gris si visine, se niveleaza si se da la rece pentru cel putin 1 ora.

Se indeparteaza folia alimentara, se transfera pe un platou si se decoreaza cu nuca de cocos. Se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti insiropa usor piscoturile.

2

Eu am turnat crema de gris fierbinte pentru a se inmuia piscoturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ElenaMunteanu30 1

29.09.2017, 18:04

Cum scoatem folia de pe fundul formei sau punem doar pe laterale?

mirela0911 1

02.10.2017, 06:20

ElenaMunteanu30, se poate pune si pnumai pe laterale doar ca atunci va ramane tortul pe tava formei de tort, pentru ca va fi greu de transferat pe un alt platou! Folia se taie pe mijloc pana langa baza tortului dupa care se trage cu grija de sub el. Sper ca nu e prea tarziu, doar acum am vazut mesajul. O zi buna!

Corinuta 1

06.10.2017, 01:03

Foarte fain tortul Mire! Ma bucur ca ti-a placut reteta si ca ai incercat-o!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]