Desert tort cu ananas si crema mascarpone

de oanapl in Torturi, 11 Mar 2017 | 8953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 40 g cacao neagră
  • 125 ml apă
  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 230 g făină
  • 1 lingurită praf de copt
  • esentă de rom
  • cremă:
  • 1 conservă ananas bucăti Sun Food
  • 500 g cremă mascarpone
  • 200 ml friscă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • ornat:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 20 g ciocolată albă
  • 300 ml friscă lichidă

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ananas si crema mascarpone:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.

Bati albusurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasă care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahar pană devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racită. Incorporezi făina amestecată cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetată cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca. 40 de minute, pană blatul devine ferm la atingere.  Il scoti pe un gratar si il lasi la răcit.

Pentru cremă, mixezi frisca lichidă cu zahărul si apoi, adaugi crema mascarpone si amesteci pana se omogenizează. Adaugi ananasul tăiat cubulete mici si amesteci usor, pană se distribuie uniform.

Tai blatul in 2 părti. Asezi un blat pe un platou, in interiorul unui inel reglabil, torni compozitia cu ananas si asezi al doilea blat de tort si apesi usor cu mana pentru a se aseza cat mai bine blatul. Introduci tortul in frigider, pentru cel putin o ora. Inainte de a desface inelul, treci cu grijă de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.

Maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti 100 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogenă. O lasi sa se racească putin si o torni peste tort, lăsand să curgă usor peste margini.

Separat, topesti ciocolata albă pe baie de aburi, o lasi sa se racească putin, o pui intr-o pungută si trasezi cercuri concentrice pe suprafata tortului. Cu ajutorul unei scobitori trasezi dungi: una din centru inspre exterior, următoarea din exterior inspre centru si tot asa. 

Mixezi frisca lichidă cu zahărul pudră si decorezi tortul după imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ananas si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

12.03.2017, 07:52

mirela0911 1

12.03.2017, 09:42

O combinatie care imi place!

corneliapatrasc 1

04.05.2017, 03:32

Arată minunat și delicios! Să înțeleg că nu necesită însiropare? Nu de alta, dar vreau să-l fac de ziua soțului şi nu vreau să dau greş.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure