E rapid pentru ca nu necesita nimic complicat si folosim chestii mai ''daunatoare'',adica prafuri ...dar cine mai garanteaza in ziua de azi ce dauneaza si ce nu...asa ca mai bine savuram o felie de tort ......
Blat:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi faina. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Albusurile se amesteca cu galbenusurile de jos in sus cu miscari incete. Dupa ce am omogenizat bine, impartim in doua compozitia, intr-o parte amestecam cu lingura de cacao.Tapetam o forma de tort cu inel detasabil -18 cm diametru - apoi alternam compozitie alba cu maro, pornind din centru, apoi cu un bat de frigaruie ne jucam un pic, cum ne duce imaginatia. Se da forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se taie in patru.
Sirop:
Apa cu zaharul pe foc pana da in clocot, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.
Crema:
Intr-un castron punem cele doua plicuri de crema, zaharul pudra, apoi smantana si amestecam bine pana omogenizam si apoi turnam laptele si mixam pana devine o crema consistenta.
Asamblare:
Blatul taiat in patru, se aseaza pe un platou, se insiropeaza prima foaie se intinde crema, apoi se pun visine din visinata rupte in bucatele mai mici, apoi punem foaia a doua si procedam la fel ca la prima, pana ajungem sa punem ultima foaie insiropata. Crema ramasa o punem intr-un posh si ornam cum credem de cuviinta. Eu am facut si niste mici trandafirasi din pasta de zahar.....