Somloi galuska

de Sidy in Prajituri, 10 Apr 2011 | 5709 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 blaturi;

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt

Pentru sirop

  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 10 ml esenta rom

Pentru umplut:

  • 1 plic crema vanilie
  • 1 plic crema ciocolata(caramel)
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca prajita si tocata

Pentru topping:

  • 100 g unt(margarina)
  • 100 g zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • frisca
  • gem( optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somloi galuska:

Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt.In fiecare blat adaugam cate un praf de sare cand se bat albusurile.

Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade , preparam cremele conform instructiunulor de pe plic.
Stafidele le inmuiem in putina apa cu esenta de rom.
Blaturile fiind subtiri se coc in 15-20 minute, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.

Pregatim siropul punand apa la fiert cu zaharul pina cand acesta se topeste. Adaugam apoi esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Pe o farfurie intinsa punem primul blat simplu pe care il insiropam si adaugam peste crema de ciocolata, 1/2 din stafidele scurse de sirop si 1/2 din nucile prajite..Deasupra punem ce-a de-a doua parte a blatului pe care o insiropam.
Separat procedam la fel cu blatul de cacao si cu crema de vanilie.
Preparam topingul, punand bucatile de unt la topit, adaugam zaharul si cacaoa, lasam sa dea 1-2 clocote apoi lasam sa se raceasca putin.
Peste primul blat cu crema adaugam gem de caise ( maciese)asezam apoi al doilea blat cu crema si turnam topingul de cacao deasupra.
Dam la rece prajitura pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa se lase la rece pina a doua zi cand va fi taiata.
.A doua zi se taie in ce forma doriti. Eu am decupat-o cu ajutorul unui pahar.
Se orneaza cu frisca si se poate servi.
Cu siguranta ca papilele voastre gustative vor fi incantate de savoarea acestei prajituri delicioase.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Prajitura este foarte ....siropoasa si trebuie sa aveti grija cum umbati cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi galuska" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat