Reteta originala este pentru o tava de aragaz si o gasiti la Sidy pe blog, dar mi s-a parut prea mult doar pentru mine asa ca am modificat-o pentru o tava mai mica si pe gustul meu.
Aceasta este prajitura cu care ne-a incantat papilele gustative prietena noastra Eugenia Munteanu din Alba Iulia.
Spalam prunele, scoatem samburii si le taiem in sferturi.
In castronul in care vom pregati coca punem o cana de faina si margarina taiata cubulete. Cu degetele frecam faina cu margarina pana se formeaza o coca nisipoasa. Adaugam restul de faina amestecata cu praful de copt, oul, 3 linguri de zahar, 2 linguri de smantana, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza.
Impartim coca in doua. Intindem o foaie pe care o punem in tava 20/30 tapetata cu hartie de copt. Presaram cele 2 linguri de gris. Peste foaia de coca intinsa in tava asezam prunele cu partea cu coaja in jos. Peste prune imprastiem uniform 2-3 linguri de zahar si apoi o ligurita de scortisoara. Intindem apoi cealalta foaie si o asezam deasupra.
Nu mai ramanee decat sa introducem tava in cuptorul incalzit la 160 de grade si sa asteptam 45-50 minute. Scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca in tava si apoi o pudram cu zahar pudra si o portionam.
Pofta buna!
1
e o prajitura foarte pufoasa si racoroasa.
2
se pot folosi si alte fructe(caise, piersici, etc)