Dacă tot e sezonul perelor, vă propun să profitați la maxim și să pregătiți această tartă rapidă și delicioasă.
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul.
Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în vasul yena / tava (cu diametru de 25 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță. Așezi boabele de mure peste aluat.
Mixezi ouăle cu brânza, smântâna, zahărul măcinat cu un blender vertical și apoi adaugi amidonul și mixezi bine.
Întinzi crema de brânză peste aluat și așezi perele curățate de coajă și tăiate felii.
Tai surplusul de aluat și decupezi câteva floricele pe care le pui într-o tavă mică și le coci pentru 20-25 de minute.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute.
Lași să se răcească tarta în tavă și o servești ornată cu floricele de aluat.