Un desert cu o combinatie delicioasa! O tarta cu ciocolata neagra si bucati intregi de pere aromate! Chiar se face foarte usor si nici nu iti ia mult timp!
Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata.
Adauga esenta de rom si lasa la racit.
Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin pufoase si isi tripleaza volumul.
Amesteca faina cu un praf de sare, cacao si praful de copt si pune apoi putin cate putin peste compozitia cu oua.
Adauga apoi crema de lapte si ciocolata, putin cate putin, mixand la viteza mica. Pune hartie de copt intr-o tava rotunda de tarta si rastoarna compozitia.
Curata perele, taie-le pe jumatate, pe lungime si scoate cu grija cotorul cu seminte. Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Asaza-le deasupra compozitiei.
Presara deasupra migdalele si coace prajitura la 180 de grade C, cam 45 de minute, pana se incheaga bine si trece testul scobitorii.
Las-o la racit, apoi portioneaz-o.