Mi-a fost dor de niste dulce de leche.... doamne ce dor mi-a fost! Si pentru ca mi-am facut o ulcica de dulce de leche si dupa ce m-am infruptat serios din ea, cu linguroiul al mare :)), protejata de ingerul pazitor al glicemiei mele aflate intr-o stare de evidenta exploziune, am mai pastrat putintel pentru o prajiturica ce ma tot imbia : "coace-ma, coace-ma!"
Iar pentru ca draga mea Ralu din Buc. tot facea misto de mine pe Fb, cum ca sa ma mai opresc odata din a rumega dulce de leche si lapte condensat cu lingura direct din conserva achizitionata (la oferta :P) de la Delatte, am denumit-o, pe prajitura adica, Ralu cake! Si asta numai si numai pentru a ma razbuna pe ea, draga mea fata buna si frumoasa. Nu-i asa Ralu? :))
Pentru blat separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul, apa si mixati bine dupa fiecare. La urma adaugati faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugati si nuca macinata si amestecati vartos cu o lingura de lemn. La final incorporati si albusurile batute spuma si turnati totul in tava sau intr-o forma rotunda de tort - de 26 cm pentru a taia blatul in doua. Puteti folosi tava cu diametrul mai mic, caz in care blatul va iesi mai inalt si il veti putea taia si in trei :). Predati compozitia cuptorului incins, la foc moderat si vizionati dinafara cum creste, fara a va lasa luati de val si a deschide usa cuptorului...macar vreo 25 minute. Apoi puteti deschide, mirosi si pipai....trebuie sa fie putin tare la atingerea voastra delicata. Pentru siguranta coacerii indeajuns de bine la interior, faceti testul cu scobitoarea. Cand totul e satisfacator scoateti blatul, lasati-l la racit si cand e rece il taiati in doua si il insiropati.
Pentru sirop folositi compot de ananas, piersici caise sau faceti sirop de zahar ars, daca veti dori ca totul sa fie si mai dulce.
Pentru crema puneti intr-o craticioara, pe foc molcom, laptele si doua linguri de amidon alimentar. amestecati bine pentru a nu se prinde de fundul cratitei si cand s-a ingroat trageti de pe foc si lasati-l la racit. Untul il mixati cu laptele condensat si cand crema de lapte e rece, adaugati si aceasta. dati la rece pentru cateva ore. Din cantitatea rezultata am folosit doar jumatate. A fost mai mult decat suficient. Restul l-am pastrat la frigider vreo citeva zile, dupa care l-am introdus in niste pufoase si delicios de bune Prajiturele iernatice (revin cu reteta, imediat!). Asadar puteti injumatati cantitatile, fara probleme.
Asamblati prajiturica si acoperiti-o cu un strat generos de ciocolata topita si fluida. Lasati la frigider cateva ore sau peste noapte. Stropiti-l din belsug sau spoiti-l putintel, dupa pohta inimii, cu dulce de leche. Va asigur ca e ultra-mega delicios de savuros.
Ralu, am dreptate? Prajitura asta ti se potriveste intru-totul... dulce, siropoasa, are si putine nuci cat sa de-a o savoare aparte in tot noianul asta dulce.
E atat de buna ca musti din ea si nu te mai opresti... creeaza dependenta si nu iti face rau. Parol!