Am tot promis si am tot promis ca scriu reteta prajituricii asteia. Am tot arata-o si am tot laudat-o cam cat de buna este si cat de usor se face. Am tot stresat poporul de pe FB cu poza ei... si reteta iote nu-i. Nu-i din motive subiective? sau mai bine spus din motive obiective.... Asa ca nu o mai lungesc... nu va mai povestesc cam cum e cu prajiturica asta, cam cat de subit a disparut de prin frigi.... cam cat de mult s-a manjit Miru cu ea... si cam cat de bucurosi au fost colegii lui R.
Deci: reteta......Taa-Taaaaaa!
Pentru a prepara blatul trebuie sa separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul, iar albusul il bateti spuma tare si densa intr-un bol super, dar super curat. Peste galbenusuri adaugati faina si cacaua, amestecate in prealabil si cernute de doua ori. Adaugati cate putin si amestecati, cu lingura de lemn, pana la omogenizare completa. La final puneti spuma de albusuri si invartiti de jos in sus pana se amesteca totul. Turnati compozitia intr-o tava (24*35) unsa extrem de bine cu unt si predati totul cuptorului incins.
Coaceti la foc moderat pana se intareste putin deasupra si blatul e patruns bine. Faceti testul cu scobitoarea, infingeti-o in blat si daca iese curata atunci totul e ok. Scoateti tava si lasati la racit.
Pentru crema veti pune intr-o cratita intinsa si cu fundul subtire, zaharul tos pe care il veti topi. Nu amestecati in el prea mult pentru ca se va cristaliza si haha! gata v-ati lins pe bot. Topiti-l incet si sigur pe foc, mai intai mare si apoi super-mic, pana ce totul devine auriu-aramiu, ca frunzele stejarului in octombrie inainte a cadea prima bruma. So.... trageti de pe foc si turnati in fir subtire laptele caldut invartind in acelasi timp energic cu lingura in zaharul aramiu. Cand s-a incorporat tot laptele puneti iarasi incet pe foc mic si lasati pana da in primul clocot. Apoi turnati, pe rand, cate o lingurita de faina si invartiti pentru omogenizare completa. Incet si sigur invartiti mereu in craticioara, luand de pe fundul vasului, pana ce se ingroasa crema. La final adaugati repede 1/2 plic de pudding (e optional) si amestecati bine. Trageti de pe foc si lasati pana se raceste complet.
Pentru asamblare veti taia blatul racit in doua pe orizontala si il veti umple cu delicioasa crema de caramel. Dati putin la rece, vreo jumatate de ora e suficient.
Topping-ul se face foarte simplu: topiti ciocolata impreuna cu laptele si omogenizati. La final adaugati bucata de unt si omogenizati. Lasati la racit, nu mult.... doar cat sa fie topping-ul putin rece si in acelasi timp fluid. Intindeti-l pe toata suprafata prajiturii in strat gros. Ornati cu ce va place voua... bilute de zahar colorat, stelute, inimioare etc.
Dati la rece si.... infruptati-va fara mila indiferent de ora sau vreme.
Pofta buna!