Din seria: "bunatati cu capsuni pregatite de mine"
Aceasta tarta rapida si delicioasa am pregatit-o mai demult, dar m-am gandit sa v-o prezint si voua deoarece noua ne-a placut foarte mult.
Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre timp, cureti capsunile, le tai cubulete si le pui pe foc, intr-un vas cu fundul gros, impreuna cu zaharul si amidonul. Le lasi sa clocoteasca pentru 20-25 de minute, pana se ingroasa compozitia.
Intinzi jumatate din aluat intr-o forma de tarta si adaugi compozitia racita. Tai surplusul de aluat. Intinzi aluatul ramas si il decupezi cu ajutorul unei forme de margareta, apoi adaugi aluatul peste compozitia de capsuni.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca tarta, apoi o tai felii.