Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 28 Mar 2012 | 27675 vizualizari

 

O reteta foarte buna luata de la miha, cu bilutele de la decor da la prajitura lui postavaru. Multumesc pentru reteta e foarte buna.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • Un praf de copt
  • Esenta de rom

Pentru Crema de ciocolata:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida

Pentru Crema de cocos:

  • 375 ml lapte
  • 80 g nuca de cocos
  • 90 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • O lingurita gelatina

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Bombonele pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:

Blatul:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si batem pana compozitia devine lucioasa, ca pentru bezea.

Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom.

Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.

Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt si o adaugam peste aluat.

Aluatul obtinutil impartim in trei parti si coacem trei foi in tava tapetata cu hartie de copt.

Scoatem foile din tava si le lasam la racit, fara sa le suprapunem

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit, la foc mic impreuna cu frisca.

Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza, se lasa la rece.

Mixam apoi crema si o punem la rece pana asamblam prajitura.

Crema de cocos:

Laptele si nuca de cocos se amesteca si se pun pe foc, se lasa sa dea cateva clocote si apoi se lasa la racit. Nuca de cocos va absorbi tot laptele.

Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu frisca, dupa ce ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se omogenizeaza.

Dupa ce compoziti as-a racit putin (nu de tot) se adauga gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit si apoi se omogenizeaza bine.

Peste ciocolata se adauga nuca de cocos racita si se omogenizeaza bine, se pune la rece pana se intareste.

Glazura:

Se pun pe foc toate ingredientele sa se topeasca, la foc mic. Dupa ce s-au topit se omogenizeaza si se lasa sa se intareasca putin ca sa poata fi pusa pe prajitura

Asamblare:

In tava in care am copt foile se pune prima foaie si se adauga crema de ciocolata

Se acopera cu ce-a de-a doua foaie si se adauga crema de cocos

Se acopera cu ultima foaie si se pune la racit in frigider

Glazura se adauga pe prajitura rece si se decoreaza dupa preferinta (eu am folosit bombonele pentru decor)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

pe 06.01 la 09:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa