Pentru ca merele mele de la tara incep sa se strice, m-am gandit sa fac ceva rapid si bun.
Asa ca am facut o budica nici prea mare nici prea mica dar bunicica.
Am pus apa la fiert cu putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat pastele fainoase, adica melcisorii. Am lasat cam 10 minute la fiert dupa care i-am scurs de apa, apoi i-am trecut prin apa rece si i-am lasat la scurs.
Intre timp am pus 3 linguri de zahar intr-o craticioara si l-am pus pe foc la caramelizat. Dupa ce s-a lichefiat, am intins zaharul ars pe peretii craticioarei si am lasat la racit.
Merele le-am curatat de coaja, pentru ca erau deteriorate, altfel lasam si coaja ca in ea sunt vitaminele, le-am scos interioul si le-am trecut prin robot. Am pastrat o jumatate de mar pe care am feliat-o pentru decor.
Am amestecat melcisorii cu nuca macinata, putina sare si 1 lingura de zahar.
Merele le-am amestecat cu scortisoara si 1 lingura zahar si cele doua linguri de gris.
Am uns craticioara peste zaharul ars si racit cu margarina, am asezat feliile de mere si am rasturnat melcisorii si merele alternand un rand de melcisor cu un rand de mere.
Am dat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade, dupa care am scos budinca si am rasturnat-o imediat pe platou.
A iesit foarte aromata si insiropata