Intr-o craticioara am topit ciocolata la foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao.
Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider.
Eu am lasat ca. 20 de minute.
Am preparat si frisca din smantana lichida,intaritorul de frisca si zaharul.
Am pregatit paharele.
Am ornat in pahare asa: Cate o lingura de crema de ciocolata si mascarpone,apoi o lingura de frisca.
Am presarat migdale macinate si am pus zmeura congelata(cam 5-6).
Am repetat procedura,apoi am pus si piscoturi deasupra si am pus la frigider.
Se lasa cel putin 3 ore la rece.
Un desert racoritor de vara!
1
Se pot folosi si alte fructe.
2
Daca nu aveti mascarpone in casa ,puteti pune si branza de vaci.
3
Se poate decora cu piscoturi,crocant sau nuci macinate.
4
Daca crema este prea compacta,depinde de tipul de ciocolata,adaugati si 50 ml lapte.