Un dulce minunat si care poate fi pregatit si in varianta de post!
"Retete de post creative"
Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se ia de pe foc si se adauga cacaoa. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Biscuitii se maruntesc dar se lasa si bucati mai mari.
Rahatul se taie in bucatele mici.
Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom.
Nuca se prajeste usor apoi se taie mai marunt.
Se pun toate aceste ingrediente in amestecul de lapte cu margarina. Se amesteca cu ajutorul unei linguri pentru a se omogeniza bine toate ingredientele.
Pe o folie alimentara se pun cateva linguri din amestec si se ruleaza cat mai strans in forma de salam. Se formeaza trei suluri de salam. Se dau la rece pana a doua zi.
Pofta buna!
1
Daca il doriti mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar. Pentru noi a fost perfect asa!
2
Se pot inlocui biscuitii Petit cu biscuiti populari!