Desert rulouri mixte

de Adele in Dulciuri, 19 Noi 2020 | 1831 vizualizari

 

Daca tot am primit dovleac, m-am pus la joaca :)
Nu sunt clasicile placinte cu aluat pufos, am testat ceva mai diferit cu un aluat subtire si crocant plus multa umplutura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 100 ml lapte,
  • 1 ou,
  • 80 gr unt.
  • 80 gr zahar,
  • 250 -300 gr faina.
  • esenta de vanile
  • coaja de lamie si portocala
  • 5 gr drojdie uscata.
  • un varf de sare.
  • Pentru umpturi :
  • 250/300 gr de dovleac
  • 3/4 mere
  • 3 linguri cu zahar,
  • 2 linguri cu ulei .
  • scotisoara.
  • Dulceata de cirese
  • miez de nuca
  • rom
  • 2 biscuiti simpli
  • 2 linguri de cacao
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri mixte:

Se incepe cu pregatirea aluatului, intai se incalzesclaptele si untul impreuna,intr-un vas se amesteca oul cu zahar ,treptat se adauga laptele cald si untul topit,aromele dupa gust si drojdia dizolvata in putina apa calda sau lapte,dupa care se incorporeaza faina ,pana se formeaza coca ,dupa care se transfera pe masa de lucru si se framana bine.Aluatul obtinut se pune la crescut ,acoperit cu un prosop pentru 120 de  minute.

Intre timp se pregatesc umplutuirle:

Se curata si se da pe razatoare dovleacul,se amesteca cu 3 linguri de zahar si doua de ulei ,vanilie si scortisoara,se pune la foc lent pana se caramelizeaza ,in jur de 10 minute.

La fel se procedeaza si cu merele,daca sunt dulci este deajuns doar o singura lingura cu zahar.

Pentru ultima compozitie se pune intr.un vas 3 linguri de dulceata (cirese,prune ,ce preferiti mai mult) 2 linguri miez de nuca macinat,doua linguri de cacao amara ,esenta de rom si biscuitii sfarmati ,se amesteca totul si se lasa la rece.

Se i-a aluatul ,se imparte in trei parti ,din fiecare parte se face un sul din care taiem bucati de de 3 cm ,le facem bile si le intindem foarte subtire incercand sa le dam o forma patrata,la intern se fac taietui tip fasaii ,dar fara a taia bordul final ,se pune umplutura pe gicare si se ruleaza ,incercand sa sigilam cat mai bine ,astfel in coptura sa nu iasa compozitia,se aseaza pe o tava cu harite ,se pot unge cu ou sau lapte cu miere ,se dau la cuptorul preincalzit la 180 ° C pentru 25 de minute,se scot se pudreaza cu zahar si se servesc .

TIPS-URI

1

Un alt tip de umplutura poate fi: tableta de ciocolata neagra ,se rupe in 3 patratele si se asaza pe aluat ,se ruleaza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri mixte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra