Desert Rulouri cu crema de vanilie, mai bune decat cele de la cofetarie
Totdeauna mi-au placut rulourile de vanilie cumparate de la cofetarie si mi-am propus sa incerc sa le fac acasa. Mi-a facut tata niste forme si priviti ce a iesit!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: lapte, ulei, zahar faina, oua, unt sau margarina si esenta de vanilie
Ingrediente pentru Desert Rulouri cu crema de vanilie, mai bune decat cele de la cofetarie:
Cum se prepara Desert Rulouri cu crema de vanilie, mai bune decat cele de la cofetarie:
Rulouri: Se amesteca ingredientele si se formeaza aluatul. Se intinde o foaie si se taie felii subtiri, cam de un cm latime. Se infasoara pe forme si se prajesc in ulei incins. Din aceasta compozitie ies aproximativ 22 de rulouri medii.
Crema de vanilie: Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. 200 ml lapte se combina cu faina, restul de lapte se pune la foc mic. Cand s-a omogenizat faina se adauga compozitia de galbenusuri. Toate se pun peste laptele pus la foc mic. Se amesteca in continuu. Cand se ingroasa crema se ia de pe foc si se adauga untul, zaharul vanilinat si lamaia rasa. (Se poate pune si sucul de la lamaie, dupa gust).
Umplem rulourile cu crema calda. Cand se servesc, rulourile pot fi pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Aceste rulouri sunt delicioase umplute cu diverse creme. Puteti incerca Rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie sau Rulouri umplute cu frisca si capsuni
N-o sa vapara rau daca incercati si varianta sarata Rulouri cu crema de branza