De ce ?le-am zis asa ca sunt foarte bune dimineata cu o cana de lapte fierbinte sunt delicioase si aici vreau sa-i multumesc Jamilei pentru reteta.
Faina cernuta se pune intr-un lighean in care se face o adancitura.O parte din laptele caldut se pune peste drojdie ca sa se lichefieze si peste restul de lapte se pune zaharul,mierea,zaharul vanilat si sarea.Ouale sa bat separat intr-un castron.Toate acestea se pun peste faina asttfel;se incepe cu drojdia,laptele si ouale se amesteca bine pana incorporeaza faina toata punand treptat si uleiul peste aluat in timp ce se framanta .Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul si apoi se imparte in doua sau 4 aluatul,se intinde cu sucitorul in forma rotunda pentru a se taia aluatul in raze ca in fotografiile de mai jos.
Umplutura este optionala deoarece fiecare poate pune ceea ce ii place eu am pus ciocolata si gem de prune amestecat cu nuca.Din aceasta compozitie mi-au iesit 32 de cornuri foarte bune.
Se mai lasa la dospit inainte da a le pune la cuptor,dupa care se vor unge cu ou si apoi se pun in cuptorul preincalzit la 180 grade si sunt gata cand s-au rumenit frumos.
Pofta buna!