Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

de Gherca Daniela in Prajituri, 26 Sep 2021 | 4087 vizualizari

 

O rulada simpla, dar super gustoasa!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri + 1 ou
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie/rom
  • 6 linguri faina
  • o lingurita rasa praf de copt
  • In plus: Un borcan mic cu gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise:

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam putin, apoi punem esenta dupa gust, uleiul, iar la final faina cu praful de copt. Omogenizam foarte bine toata compozitia si o turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt  si o bagam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 15-20 minute. Cand este gata, o rasturnam pe alta hartie de copt si o rulam. Lasam sa se raceasca complet. Dupa racire o derulam si ungem cu gem de caise toata suprafata foii de rulada, apoi o rulam din nou . Pentru un aspect frumos am turnat peste rulada sos de fructe de padure si sos de ciocolata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza