Desert rulada cu crema de vanilie si capsuni

de Spiridus in Prajituri, 15 Feb 2018 | 2517 vizualizari

 

Rulada care nu rezista mult pe tava!

Rapid, gustos si racoros!

O reteta foarte simpla si usoara!

 

INGREDIENTE

  • Foaia de rulada:
  • 3 oua
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • colorant alimentar verde si rosu
  • (Nu este obligatoriu sa folositi colorant)
  • Crema:
  • 1 budinca de vanilie( eu prefer de la dr.oetker)
  • o lingura de faina alba
  • 4 linguri de zahar
  • Hulala frisca lichida 500 ml
  • 400 ml lapte
  • Ornamente:
  • Dupa cum doriti,eu am ales capsuni si glazura de ciocolata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de vanilie si capsuni:

Foaia de rulada

Pentru inceput batem cu mixerul zaharul si ouale impreuna, le batem cu rabdare si nu grabim mixerul ca sa nu ne scada compozitia.

Le batem pana au o textura alba si putin spumoasa, apoi adaugam bicarbonat de sodiu si din nou amesteci pana ce devine pufos aluatul.

Adaugam faina cate 2 linguri,amesteci cu o paleta din silicon din nou incet si foarte fin, continui asa pana pui toata cantitatea de faina.
Punem la copt foaia de rulada, eu am pus aluatul intr-o tava patrata, normala.
Cuptorul sa fie preincalzit la 180 grade C, apoi asteptam 10-12 minute pana se rumeneste frumos!
Ideea este sa fie cat mai pufoasa, dar nu prea inalta.

Mi s-a intamplat sa imi creasca putin mai mult decat trebuia, asadar am deschis putin cuptorul ca sa scada putin foaia de rulada.
Dupa ce e gata foaia, am intins-o pe o folie alimentare si am rulat-o ca sa stea 10 minute ca sa fie mai usor atunci cand o ungi cu crema.

Crema de vanilie


Punem la fiert laptele in timp ce prepari budinca cu faina si zaharul,omogenizezi bine apoi adaugi o lingura,doua, din laptele incalzit si din nou amesteci foarte bine cat sa fie umed si cremos.

Daca laptele e foarte fierbinte,dai focul foarte incet apoi adaugi amestecul din budinca,zahar si faina.

Cu o lingura de lemn amesteci foarte bine pana se ingroasa laptele si pana sa obtii o crema frumoasa.

Punem in alt vas crema si il dam la racit 15 minute.
In timp ce crema se raceste,mixam frisca lichida Hulala cu mixterul pana devine cremos si pufos(nu mixam prea mult sa nu se taie frisca).
Ultimul pas e sa mixam jumatate din cantitatea de frisca cu crema de vanilie. Punem cate doua linguri de frica si mixam cu mixterul foarte incet,procedam astfel pana adaugam toata jumatatea de frisca.

Umplem foaia cu crema compusa din frisca si crema de vanilie, peste crema punem capsuni taiate in 4 sau dupa cum doriti ,apoi rulam cu grija.

Din jumatatea ramasa de frisca invelim toata rulada apoi din nou ornam cu capsuni si ciocolata topita sau orice altceva!

Pofta buna! (Eu am preparat portie dubla, veti vedea in imaginile de mai jos)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mirela0911 1

16.02.2018, 08:26

E delicioasa!

Constelatialeu 1

19.02.2018, 22:57

Suna tentant, vanilie si capsuni !

Spiridus 1

19.02.2018, 23:09

Multumesc! Delicios capsuni si vanilie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Linzer cu mere