"Retete de suflet"
Pentru iubitorii de ciocolata si cafea, acest desert este minunat! O rulada fina, delicioasa, perfecta chiar si pentru o aniversare sau un eveniment in familie. Noi suntem incantati de rulade mai mereu, fie ca sunt cu gem, creme sau fructe. A fost delicioasa si trebuie pregatita iarasi, asa zic ai mei!
Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa. Le incorporati treptat si amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final adaugati esenta de rom. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute. Scoateti blatul cand este gata. Il desprindeti de pe hartia de copt, il rulati fierbinte si il puneti intr-un prosop de bucatarie, sa ia forma. Il lasati sa se raceasca.
Crema de ciocolata si cafea: Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 10 minute. Intr-un bol de inox amestecati galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Luati bolul de pe apa fierbinte, adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati pana este complet topita. Puneti foile de gelatina scurse de apa, amestecati bine, lasati sa se racoreasca amestecul. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pe jumatate. Adaugati crema de ciocolata racorita si mixati pana crema devine spumoasa. La final incorporati lichiorul amaretto. Opriti 2 linguri de crema. Blatul rece il desfaceti. Puneti crema si o nivelati, dar lasati o margine mai libera. Rulati cat mai strans rulada si o dati la rece 3-4 ore. Topiti ciocolata neagra cu laptele, scoateti rulada de la rece si faceti cateva dungulite cu ciocolata. Crema oprita o puneti intr-un pos, formati cateva moate. Presarati putin sclipici comestibil daca aveti, apoi este gata pentru a fi servita.
Pofta buna!